×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Huwelijksdocumentaire verkoopt als zoete broodjes

  32 TV-zenders kopen Will & Kate-documentaire

  Het virus van het Britse prinselijk huwelijk verspreid zich in rap tempo over de wereld. Televisiestations over de hele wereld helpen daaraan mee, door het aankopen van de BBC documentaire 'William and Kate - A Royal Engagement', over de verloving van de prins met Kate. Inmiddels heeft BBC de documentaire aan 32 internationale televisiezenders verkocht, waaronder aan de Verenigde Staten, Australië en Thailand. In de documentaire worden de levens van de twee geschetst, ondermeer aan de hand van interviews met goede vrienden, historici en journalisten.


  Steve Macallister, managing director van Verkoop en Distributie van BBC Worldwide: ‘De ongelooflijke verkoop van William and Kate – A Royal Engagement weerspiegelt de internationale interesse die er voor het aanstaande koninklijk huwelijk is.’ Bij de andere goed verkopende producties van de BBC op dit moment hoort ‘Inside The Royal Wedding’, over de aanloop naar het huwelijk, de voorbereiding op de ceremonie en de logistieke nachtmerrie die het huwelijk met zich meebrengt. VIP-gasten, bloemisten en hofleveranciers komen daarin aan het woord. Ook programma’s die de gebeurtenis in historisch perspectief plaatsen lopen goed, zoals een tweedelige terugblik op alle koninklijke huwelijken sinds de bruiloft van de latere koning George VI met Elizabeth Bowes-Lyon van 1923, waarin ook alle sociale aspecten en politieke omstandigheden worden vergeleken.

  4 april 2011 - 13:35