×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Hofleveranciers klappen uit de school

  EO komt volgend jaar met portretten over hofleveranciers

  Hofleveranciers' is de titel van het nieuwe royaltyprogramma van Jeroen Snel. Dat maakte de presentator vandaag bekend. De EO-presentator liet vorige week al doorschemeren aan de slag te zijn met dit nieuwe programma. In 'Hofleveranciers' zal Snel mensen portretteren die aan de koninklijke familie leveren. Het gaat voornamelijk over de mensen die betrokken waren bij paleis Soestdijk, in de tijd van Juliana en Bernhard. 'Het kan daarbij gaan om de hofhouding, maar ook de slijter, filmleverancier of kledingmaker', aldus De Telegraaf.


  ‘Hofleveranciers’ is de titel van het nieuwe royaltyprogramma van Jeroen Snel. Dat maakte de presentator vandaag bekend. De EO-presentator liet vorige week al doorschemeren aan de slag te zijn met dit nieuwe programma. In ‘Hofleveranciers’ zal Snel mensen portretteren die aan de koninklijke familie leveren. Het gaat voornamelijk over de mensen die betrokken waren bij paleis Soestdijk, in de tijd van Juliana en Bernhard. ‘Het kan daarbij gaan om de hofhouding, maar ook de slijter, filmleverancier of kledingmaker’, aldus De Telegraaf.

  De Oranjes staan er niet op te springen, wanneer uit de school geklapt wordt over wat er zich afspeelt binnen de paleismuren. ‘Vaak moesten we wat langer met mensen praten om details los te krijgen, want ze hebben toch enige schroom over hun werk te vertellen. Maar na enig aandringen hoor je ook wel triviale zaken, bijvoorbeeld de kok die vertelt dat hij op z’n kop kreeg als het eten niet goed was. En prins Bernhard kon erg boos worden wanneer leveranciers hun auto half op het gras parkeerden, want hij was ontzettend trots op zijn gazon,’ aldus Snel in De Telegraaf.

  De term ‘Hofleverancier’ werd bedacht door Koning Willem I. Tegenwoordig is het een titel waarvoor kleine tot middelgrote Nederlandse bedrijven in aanmerking kunnen komen wanneer zij meer dan honderd jaar bestaan. Ze hoeven niet per se te leveren aan het hof. Andersom, leveranciers aan het hof zijn niet per definitie ‘hofleverancier’.

  7 september 2010 - 13:31