Híer gaan de Europese royals op wintersport

Skiën is een favoriete bezigheid van veel Europese royals. Heb je inspiratie nodig voor je eigen wintersport? Bekijk dan de lijst met de 7 mooiste en koninklijkste skibestemmingen

1. Lech am Arlberg

Deze chique bestemming staat met stip op 1 bij de Oranjes: Lech am Arlberg. De koninklijke familie komt hier al sinds 1959. In datzelfde jaar ontmoette prins Bernhard de eigenaar van Gasthof Post, Erich Moosbrugger. Sindsdien is er een sterke band ontstaan tussen de Oranjes, familie Moosbrugger en Lech.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

2. St. Moritz

Op wintersport als huwelijksreis? Willem-Alexander en Máxima deden het en gingen in 2002 naar St. Moritz. Maar zij zijn niet de enige vorsten die dit mondaine skioord graag bezoeken. Ook prins Albert van Monaco, koning Hussein van Jordanië en prins Edward van Engeland zijn er af en toe te vinden. Leuk detail: dit Zwitserse kuuroord ging zich als een van de allereerste dorpen in de Alpen toeleggen op wintersporttoerisme. Hotels lijken hier meer op paleizen en vervoer gaat – heel normaal – per Rolls Royce, Bentley of zelfs helikopter.

3. Jaca

De Spaanse royals houden het graag dichter bij huis en vieren hun jaarlijkse skivakantie in het Spaanse Jaca. Dit plaatsje vind je in de Pyreneeën op slechts 500 kilometer van Madrid.

4. Sälen

Ook de Zweden houden van een thuiswedstrijd. Victoria, Daniel en hun kroost zijn dol op Sälen, het grootste skigebied van hun land.

5. Verbier

De Belgische koninklijke familie is graag te vinden in het moderne Verbier. Op het gebied van skiën en après-ski is er in Verbier voor ieder wat wils en de pistes van Les Quatre Vallées zijn sneeuwzeker en veelzijdig.

6. Klosters

Prins Charles komt al meer dan 40 jaar in Klosters. Dit werd in 2018 speciaal gevierd door op een van de gondels van de skiliften de tekst “HRH The Prince of Wales 2018 celebrating 40 years skiing in Klosters” te graveren. Dat ook zoon William graag in Klosters komt, bleek toen hij hier in 2004 voor de allereerste keer met Kate Middleton in het openbaar werd gespot.

7. Courchevel

Courchevel is een hotspot voor royals. Prinses Caroline van Monaco, William & Kate, Arabische sjeiks; allemaal komen ze naar Courchevel voor een wintervakantie. Dit ‘skidorpje’ heeft meerdere 5-sterrenhotels, Michelin-restaurants, chalets die meer dan € 10.000,- per nacht kosten én een eigen vliegveld. Daarnaast ligt het in het grootste aaneengesloten skigebied van Frankrijk: Les Trois Vallées. Met 600 kilometer aan pistes hoeven de royals zich hier niet snel te vervelen.

Bron: Nouveau, Snowplaza

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen