×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Het Loo krijgt portret Willem-Alexander van sloophout

  Kraaijeveld gebruikte hout middelbare school, studentenvereniging en Horsten

  Het Loo krijgt portret Willem-Alexander van sloophout

  Paleismuseum Het Loo voegt zaterdag een nieuw portret toe aan de tentoongestelde koninklijke afbeeldingen. Het gaat om een door Diederick Kraaijeveld van sloophout gemaakt portret van koning Willem-Alexander. Het portret wordt in bruikleen afgestaan door de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau, die wel 9000 Oranje-gerelateerde schilderijen, tekeningen en andere voorwerpen bezit.


  Kraaijeveld gebruikt voor zijn portret, dat vanaf dinsdag 18 juni in de oostvleugel van het museum is te zien, niet zomaar sloophout. Hij ging op zoek naar hout dat ‘iets’ van doen had met Willem-Alexander, zoals hout van diens middelbare school in Den Haag, van de Leidse studentenvereniging Minerva en van landgoed De Horsten.

  13 juni 2013 - 13:17