×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Het Loo krijgt portret Willem-Alexander van sloophout

  Kraaijeveld gebruikte hout middelbare school, studentenvereniging en Horsten

  Het Loo krijgt portret Willem-Alexander van sloophout

  Paleismuseum Het Loo voegt zaterdag een nieuw portret toe aan de tentoongestelde koninklijke afbeeldingen. Het gaat om een door Diederick Kraaijeveld van sloophout gemaakt portret van koning Willem-Alexander. Het portret wordt in bruikleen afgestaan door de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau, die wel 9000 Oranje-gerelateerde schilderijen, tekeningen en andere voorwerpen bezit.


  Kraaijeveld gebruikt voor zijn portret, dat vanaf dinsdag 18 juni in de oostvleugel van het museum is te zien, niet zomaar sloophout. Hij ging op zoek naar hout dat ‘iets’ van doen had met Willem-Alexander, zoals hout van diens middelbare school in Den Haag, van de Leidse studentenvereniging Minerva en van landgoed De Horsten.

  13 juni 2013 - 13:17