×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Hertog van Parma (80) overleden

  Afscheid van de ex-man van de prinses Irene

  Omringd door zijn kinderen en andere naasten is woensdagochtend ZKH Carlos Hugo, Hertog van Parma en Piacanza, op 80-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis te Barcelona. De prins werd in Nederland in de jaren zestig bekend door zijn huwelijk met prinses Irene én zijn strijd om de Spaanse troon. Carlos Hugo - vroeger in ons land vaak Karel Hugo genoemd - stamt af van Spaanse, Franse en Italiaanse vorsten en was verwant aan vele andere vorstenhuizen. De prins streed in zijn leven voor de Spaanse troon en toen dat niet lukte, ook voor een plaats in het Spaanse parlement. Die wist hij ook niet binnen te halen. De lange strijd kostte hem veel op privé-vlak. Het kostte hem zijn relatie met zijn moeder, oudste zus en jongste broer en uiteindelijk ook zijn huwelijk. Ook het familie-kapitaal ging verloren. Hoewel hij dus veel verloor, werd Carlos Hugo geroemd om zijn idealisme en zijn strijd om democratische waarden. Na de scheiding van prinses Irene bleef het contact met de Oranjes goed. In de laatste jaren van zijn leven hernieuwde hij de contacten met stamland Parma en de Carlistische beweging in Spanje. En hij bracht met zijn kinderen begin dit jaar nog een bezoek aan Paus Benedictus. Naar verwachting zal de Nederlandse koninklijke familie aanwezig zijn bij de bijzetting van de Hertog van Parma in het familiegraf in het Italiaanse Parma.


  18 augustus 2010 - 11:03