×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Herdenkingsplechtigheid in Apeldoorn

  Vrijdagavond vond de indrukwekkende herdenkingsplechtingheid plaats ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de tragische gebeurtenis tijdens Koninginnedag in Apeldoorn. De besloten dienst was voor nabestaanden, gewonden en hulpverleners, maar er waren ook een groot aantal hoogwaardigheidsbekleders aanwezig, waaronder koningin Beatrix, prins Wilem-Alexander en prinses Máxima, prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Het kabinet werd vertegenwoordigd door minister-president Balkenende, de vice-premiers Bos en Rouvoet, minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Van Middelkoop van Defensie.

   

  Het werd een zeer emotionele dienst. Op het toneel stonden zes kandelaars met brandende kaarsen. Op de kandelaars stonden de namen van de dodelijke slachtoffers. Er waren speeches van onder andere premier Balkenende, de Apeldoornse burgemeester de Graaf en de dochter van een slachtoffer. Mezzosopraan Tania Kross en het trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee zorgden voor de muzikale omlijsting. De avond werd gepresenteerd door theologe en tv-presentatrice Jacobine Geel. Aan het einde van de herdenking werden twee minuten stilte gehouden, waarna het Wilhelmus gezongen werd.

  Op bijna een kilometer afstand van het theater, op het Marktplein te Apeldoorn, volgden veel mensen, zeer ontroerd, de bijeenkomst op een groot scherm.

  Er zijn zeven mensen omgekomen na de aanrijding op Koninginnedag, onder hen de dader. Het aantal gewonden dat nog in het ziekenhuis ligt is na vandaag teruggebracht tot vijf: drie vrouwen, één man en een meisje van 14 jaar.

  Foto’s: PPE Agency

  8 mei 2009 - 21:45