×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Heraut Dijkgraaf: ’Grootste collegezaal ooit’

  Anky van Grunsven vond haar rol spannend

  Heraut Dijkgraaf: ’Grootste collegezaal ooit’

  Heraut Robbert Dijkgraaf zegt bij de NOS zich als een toneelspeler gevoeld te hebben toen hij op de Dam mocht verkondigen dat koning Willem-Alexander was ingehuldigd. Over het moment waarop hij naar buiten mocht zegt hij: “Alsof je constant van achter een gordijn hebt gekeken of het publiek er al is.” Over het moment zelf trekt de wis- en natuurkundige de vergelijking met zijn werk als hoogleraar: “Dit is echt de grootste collegezaal die ik ooit heb toegesproken.” Toch relativeert hij zijn rol. “De echte herauten zijn natuurlijk de media en de mensen op de sociale media.” Daarmee doelt Dijkgraaf op de oorspronkelijke functie van de heraut als volksinlichter. ‘Collega-heraut’ Anky van Grunsven vond haar rol vooral heel spannend en leek het niet heel erg te vinden niet de tekst te mogen roepen. “Ik weet niet of ik de tekst wel onthouden had in alle spanning” grapt de amazone. Samen met de andere herauten André Kuipers en Renée Jones-Bos maken Dijkgraaf en Van Grunsven dinsdagavond weer hun opwachting tijdens de Koningsvaart.

  30 april 2013 - 18:53