×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Henri van Luxemburg 30 jaar getrouwd

  Groothertog Henri dertig valentijnsdagen getrouwd

  Valentijnsdag is voor de Luxemburgse groothertogelijke familie een bijzondere dag. Want vandaag is het dertig jaar geleden dat Henri van Luxemburg met Maria Teresa Mestre trouwde. Wat is er romantischer dan het huwelijksjubileum jaarlijks op valentijnsdag te kunnen vieren?


  Het gezin van Mestre vluchtte vanwege de Cubaanse resolutie in 1959 uit Cuba en verhuisde naar New York en later naar Zwitserland. Het stel ontmoette elkaar in 1975 op de universiteit van Genève, waar ze beiden politicologie studeerden. Maria Teresa wist waarschijnlijk niet eens waar Luxemburg lag, laat staan wie erfgroothertog Henri is. De liefde tussen Henri en bankiersdochter Maria Teresa bleef jarenlang stil. In 1980 werd ze voorgesteld aan groothertog Jean en groothertogin Joséphine-Charlotte, die niet te spreken waren over de lage afkomst van Maria Teresa. Met name de groothertogin was daarin resoluut, zij zag haar zoon liever met iemand van adel trouwen. Uiteindelijk werd er op 14 februari 1981 in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Luxemburg toch getrouwd.

  In 2000 werd Henri groothertog en Maria Teresa daarmee groothertogin. Het is onbekend hoe het stel hun huwelijksdag gaat vieren. De gezondheid van de groothertog laat geen uitbundig feest toe, enkele weken geleden werd hij aan zijn hart geopereerd. Inmiddels is hij weer thuis op Kasteel Berg waar hij enkele weken rust moet houden.

  14 februari 2011 - 15:04