×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Hella Haasse’s portret van Beatrix in herdruk

  Uitgeverij maakt nieuwe uitgaven boeken Beatrix

  Hella Haasse’s portret van Beatrix in herdruk

  Met het oog op de troonswisseling verschijnen bij uitgeverij Querido op 5 april twee heruitgaves van boeken over de Nederlandse monarchie. Annejet van der Zijl beschrijft de vorige, roerige troonswisseling van koningin Beatrix op 30 april 1980 in het boek Een dag om nooit te vergeten. ”Aan de hand van interviews en geheime politierapporten maakte Van der Zijl tien jaar later een even spannende als minutieuze reconstructie van de gebeurtenissen. Met als belangrijkste vraag: wie was eigenlijk het meesterbrein achter de rellen? En hoe kon het allemaal zo verschrikkelijk uit de hand lopen?”, omschrijft Querido de heruitgave.

  Het tweede boek dat Querido volgende maand opnieuw op de markt brengt is het Portret van prinses Beatrix, geschreven door Hella S. Haasse. Vlak voordat prinses Beatrix in 1955 achttien jaar werd, sprak de schrijfster met haar en schreef zij een karakterschets van de kroonprinses. Beatrix: ”Dat was voor mij een spannende ervaring, omdat ik daarmee – zij het via de pen van een ander – in de publiciteit zou treden.” Querido: ”Nu koningin Beatrix weer prinses wordt, lezen we met vernieuwde blik het mooie tijdloze portret”.

  12 maart 2013 - 15:24