×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Helen Mirren weer koningin Elizabeth

  Actrice geeft inkijkje in wekelijkse premiersaudiëntie

  De Britse actrice Helen Mirren kroop voor de film ‘The Queen’ (2006) al eens in de huid van de Britse vorstin, maar dat gaat ze nu nogmaals doen voor een theaterstuk. De 67-jarige Mirren gaat opnieuw koningin Elizabeth spelen, een rol waarvoor ze diverse prijzen won. DItmaal is het voor het stuk ‘The Audience’ van Peter Morgan.
  The Audience, de audiëntie, gaat over het wekelijkse gesprek tussen de vorstin en de Britse premier en laat zien hoe de geheime ontmoetingen tussen de premiers eraan toe (zouden kunnen) gaan. Peter Morgan schreef ook het scenario van de film ‘The Queen’.
  Mirren speelde voor een televisieserie ook al eens de rol van koningin Elizabeth I, die van 1533 tot 1603 leefde.

  24 september 2012 - 12:39