×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Helen Mirren als ‘the Queen’ in Nederland te zien

  Theaterstuk live op Nederlandse witte doek

  Helen Mirren als ‘the Queen’ in Nederland te zien

  Helen Mirren schittert momenteel in haar rol als koningin Elizabeth in het theaterstuk The Audience in het Londense National Theatre. Voor fans die geen tijd hebben om naar de Britse hoofdstad te reizen, vertoont bioscoop Pathé Tuschinski in Amsterdam het toneelstuk eenmalig live op het witte doek.

  De voorstelling van 13 juni is om 20.00 uur in het filmtheater te zien. The Audience gaat over de wekelijkse ontmoeting tussen de vorstin en de premier. Wat er tijdens die besprekingen wordt gezegd blijft al ruim 60 jaar geheim. Het toneelstuk geeft een voorstelling van de bijeenkomsten en laat op deze manier de ontwikkeling van de koningin als staatshoofd zien.

  The Audience is geschreven door Peter Morgan, die ook verantwoordelijk was voor het script The Queen. Mirren kroop voor die film uit 2007 voor het eerst in de huid van Elizabeth II, een rol waar ze toen een Oscar voor won. Met The Audience krijgt ze opnieuw lovende kritieken.

  12 maart 2013 - 07:22