×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Hele wereld in de ban van Kate’s baby

  Oudpremier Autralië breidt al kangoeroe

  Hele wereld in de ban van Kate’s baby

  The Washington Post noemde hem of haar al 'de beroemdste baby ter wereld'. Als Kate volgende maand bevalt van haar eerste kindje, zijn miljoenen ogen over de hele wereld gericht op het ziekenhuis St. Mary's. In media in Amerika, India, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada heeft de 'koninklijke babykoorts' volgens The Telegraph haar piek bereikt.


  Foto’s van Julia Gillard, voormalig premier van Australië, die een kangoeroe aan het breien is voor de nieuwkomeling, doken deze week overal op. Maar dat is volgens de Britse krant slechts het topje van de ijsberg in de babygekte. De hertogin van Cambridge prijkt op bijna alle voorpagina’s van Amerikaanse tijdschriften. Alle aspecten van haar zwangerschap zijn voorpaginanieuws. Zo werkt de Canadese Globe And Mail aan een speciale bewaareditie die na de geboorte uitkomt. Volgens de krant wordt dat het best gelezen verhaal van 2013.

  ABC News heeft alvast een baby gastenboek online gezet waar inmiddels enkele duizenden mensen iets in hebben geschreven, afkomstig uit alle continenten. “De wereld kan niet wachten om jou te ontmoeten, kleintje”, schrijft een fan uit de Filipijnen. “Het wordt redelijk grappig nu”, vat een CNN-verslaggeefster samen. “Media grijpen de kleinste redenen aan om het over de koninklijke baby te hebben. Het duikt overal op, van People tot de National Enquirer tot Time Magazine. We kunnen er geen genoeg van krijgen.”

  Ook kranten in onder meer Mexico, Frankrijk, Rusland en Spanje leven zich compleet uit op het koninklijke kind. Het Spaanse Hola! noemt de baby ‘de toekomst van de Britse monarchie’.

  28 juni 2013 - 14:12