×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Hele familie gaat mee op Koningsdag

  Nationale feestdag hoort op zijn verjaardag

  Hele familie gaat mee op Koningsdag

  De invulling van Koningsdag wordt niet heel anders dan die van Koninginnedag. Hoogstens zullen er wat kleine details veranderen. Het defilé zoals ten tijde van de regering van Juliana zal niet terugkomen. Dat past niet meer in deze tijd, om mensen te vragen naar het paleis te komen. Ze zullen met de familie op pad blijven gaan om mee te vieren in het land..
   
  Er is bewust gekozen Koningsdag op Alexanders verjaardag te laten plaatsvinden. ‘De nationale feestdag is gekoppeld aan de persoon die op dat moment symbool is van eenheid en continuiteit’ aldus de prins. Het was anderzijds een logisch besluit om de verjaardag van zijn moeder op 30 april te behouden vanwege het weer op die dag.

  17 april 2013 - 21:30