×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Harry in de bres voor homo-soldaat

  Prins bood helpende hand voor bedreigde soldaat

  Harry in de bres voor homo-soldaat

  Prins Harry heeft in 2008 het leven van een homoseksuele soldaat gered, die werd bedreigd door zijn collega's. Dat beschrijft James Wharton in zijn memoires Out in the Army waaruit Daily Mail citeert. Harry en Wharton werkten nauw samen toen ze in 2008 gestationeerd waren in Canada. Toen de bedreigingen aan het adres van Wharton te ernstig werden, vertelde hij alles aan de prins. "Ik zei tegen hem: 'ik denk dat ze me gaan vermoorden'. Harry keek mij vol ongeloof aan. Toen zei hij: 'ik los dit voor je op'. Tien minuten later kwam hij terug en het was geregeld." Wharton, die begin dit jaar uit het leger stapte, zegt Harry 'voor altijd dankbaar' te zijn. "Ik zal nooit vergeten wat hij voor mij heeft gedaan."


  10 juni 2013 - 16:23