Halsband hond Bernhard te koop

Veilinghuis Van Spengen in Hilversum brengt op donderdag 1 september enkele koninklijke spullen onder de hamer. Geïnteresseerden kunnen onder andere bieden op de authentieke halsband van Toto, een van de vroegere honden van prins Bernhard. Dat maakte het veilinghuis dinsdag bekend. Behalve de halsband veilt Van Spengen ook twee handgeschreven bedankbriefjes van prinses Juliana en prins Bernhard. Ze schreven die na de geboortes van hun dochters Beatrix en Irene aan de vioollerares van Juliana.
Het veilinghuis schat dat de leren halsband  tussen 500 en 800 euro opbrengt.

Aan de halsband hangt een witgouden medaillon met Toto’s naam, de verwijzing ’Soestdijk’, het wapen van Von Lippe-Biesterfeld en het telefoonnummer van het paleis (02154-12841). Een woordvoerder denkt dat een liefhebber voor de twee briefjes zo’n 400 of 500 euro neertelt. De voorwerpen zijn afkomstig van een particulier uit Het Gooi.
Daarnaast komt op de veiling een armband voorbij die Bernhard heeft gedragen tijdens een concours hippique in 1958, waar hij volgens de zegsman zelf aan heeft meegedaan en ook heeft gewonnen.