×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Halfzus koning Albert: ‘Mijn leven is verwoest’

  Ingeborg was 50 toen ze hoorde dat Leopold III haar vader was

  Het is nogal een verhaal,' zo vertelt de halfzus van de huidige koning van België tegen Humo. Ingeborg weet niet veel meer van haar eerste jaren. Ze heeft ook geen behoefte om daarbij stil te staan. 'Ik wist dat er iets niet klopte, maar ik kon de vinger er niet op leggen. En dat drukte op me.' Meermaals vroeg ze aan haar moeder of zij iets wist dat ze moest weten. Haar moeder, Liselotte Landbeck, had aan het begin van de Tweede Wereldoorlog een kortstondige relatie met koning Leopold III, waaruit Ingeborg is geboren.


  Pas op haar vijftigste spreekt haar moeder er voor het eerst over, toen ze met haar – naar later blijkt – adoptievader bij haar op bezoek is in de Verenigde Staten. Terwijl haar ‘vader’ lag te slapen, steekt Ingeborg van wal en bespreekt haar gevoel dat haar vader niet haar vader is. Nadat haar moeder eerste ontkende, heeft ze uiteindelijk toegegeven. Ingeborg heeft haar echte vader, Leopold, nooit ontmoet. ‘I never met the guy – ik heb er geen beeld van. Mijn moeder heeft hem na mijn geboorte ook nog zelden ontmoet, voor zover ik weet. Ik heb ook geen weet van ontmoetingen op latere leeftijd. Het was voorbij,’ vertelt ze.

  Naar verluidt zou het niet het enige buitenechtelijke kind zijn van koning Leopold III. Er zou namelijk ook nog een halfbroer van koning Albert II zijn. Leopold I en Leopold II hadden elk twee bastaardzonen, Albert I zou ook een buitenechtelijk kind hebben verwekt. Volgens royaltywatcher Kathy Pauwels heeft de Belgische koninklijke familie zelfs een ‘bastaardpotje’; een fonds voor buitenechtelijke kinderen. Daaruit zou dan ook Delphine Boël delen, de buitenechtelijke dochter van de huidige koning.

  22 februari 2011 - 12:30