×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Haarlok Koning Willem I brengt 3750 euro op

  Weduwe schonk medaillon na overlijden aan hofmaarschalk

  Haarlok Koning Willem I brengt 3750 euro op

  Een haarlok van koning Willem I heeft op een veiling van het Zeeuws Veilinghuis 3750 euro opgebracht. Dat meldde de Zeeuwse veiling dinsdag. Een Belgische koper is de nieuwe eigenaar van het haarlokje, dat zich in een medaillon bevindt, dat weer hoort in een doosje met daarop de sterfdatum van koning Willem I: 12 december 1843. Bij het Koninklijk Huisarchief is niet bekend of de weduwe meer van dit soort haarlokken heeft verspreid na de dood van de voormalige Koning der Nederlanden.

  Er is niet met absolute zekerheid te zeggen of de haren ook daadwerkelijk van de vorst afkomstig zijn. De haarlok zou afkomstig zijn van Henriëtte d’Oultremont de Wegimont, de tweede vrouw van de afgetreden koning. Zij zou dit na diens overlijden hebben afgeknipt en vervolgens hebben geschonken aan de hofmaarschalk. Zijn familie bewaarde dit overblijfsel van de Nederlandse vorst zo’n eeuw ongeschonden in de familie. In de Tweede Wereldoorlog is het zilveren beslag van het bijbehorende boekje afgenomen om te verkopen.

  29 mei 2013 - 10:00