Guillaume’s gravin is vanaf nu prinses van Luxemburg

Vanmiddag heeft burgemeester Xavier Bettel van Luxemburg erfgroothertog Guillaume en Stéphanie de Lannoy in de echt verbonden. Daarmee heeft de Belgische gravin nu haar nationaliteit verruild voor de Luxemburgse. Ze is nu prins van Luxemburg. De burgemeester is trots op zijn grote moment. 'Het is ook een eenmalig moment. Een gebeurtenis van deze grootte komt maar eens per decennia voor en ik heb het geluk dat deze eer precies in mijn eerste jaar als burgemeester te beurt valt.'

Stéphanie is met haar huwelijk direct prinses van Luxemburg, prinses van Nassau en prinses de Bourbon de Parme. Aan die laatste titel dankt zij haar predicaat van Koninklijke Hoogheid. Erfgroothertogin is ze nog niet, die titel krijgt ze naar verwachting spoedig per koninklijk besluit toegekend.

Na het ja-woord keerde het gezelschap terug naar het paleis. Terwijl de wandeling door de stad zaterdag is afgelast vanwege de weersverwachting, nam het pasgetrouwde paar er nu extra lang de tijd voor alle duizenden toeschouwers. Geduldig schudden ze handjes, signeerden ze als sterren de rood-wit-blauwe vlaggetjes van kinderen en maakten ze praatjes met de mensen.

Foto's: Cour Grand Ducale