×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Guillaume’s gravin is vanaf nu prinses van Luxemburg

  Duizenden belangstellenden voor huwelijk erfgroothertog

  Vanmiddag heeft burgemeester Xavier Bettel van Luxemburg erfgroothertog Guillaume en Stéphanie de Lannoy in de echt verbonden. Daarmee heeft de Belgische gravin nu haar nationaliteit verruild voor de Luxemburgse. Ze is nu prins van Luxemburg. De burgemeester is trots op zijn grote moment. 'Het is ook een eenmalig moment. Een gebeurtenis van deze grootte komt maar eens per decennia voor en ik heb het geluk dat deze eer precies in mijn eerste jaar als burgemeester te beurt valt.'


  Stéphanie is met haar huwelijk direct prinses van Luxemburg, prinses van Nassau en prinses de Bourbon de Parme. Aan die laatste titel dankt zij haar predicaat van Koninklijke Hoogheid. Erfgroothertogin is ze nog niet, die titel krijgt ze naar verwachting spoedig per koninklijk besluit toegekend.

  Na het ja-woord keerde het gezelschap terug naar het paleis. Terwijl de wandeling door de stad zaterdag is afgelast vanwege de weersverwachting, nam het pasgetrouwde paar er nu extra lang de tijd voor alle duizenden toeschouwers. Geduldig schudden ze handjes, signeerden ze als sterren de rood-wit-blauwe vlaggetjes van kinderen en maakten ze praatjes met de mensen.

  Foto's: Cour Grand Ducale

  19 oktober 2012 - 17:00