×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Guillaume en Stéphanie blikken vooruit

  ‘Mijn moeder zal op vele manieren bij ons zijn tijdens het huwelijk’

  Acht jaar geleden ontmoetten ze elkaar voor het eerst. ‘Maar toen verloren we elkaar uit het oog en hebben we elkaar jarenlang niet meer gezien’, vertelt gravin Stéphanie de Lannoy (28). Zaterdag – en eigenlijk ook vrijdag – stapt ze in het huwelijksbootje met Guillaume (30), de Luxemburgse erfgroothertog. Drie jaar geleden sloeg de vonk pas echt over en raakten ze verliefd. Stéphanie vond haar

  . ‘Maar dat Guillaume echt een prins is, was voor mij niet belangrijk. Nadat ik Guillaume ontmoette, vertelde ik het een vriendin – die ook mijn bruidsmeisje is – dat ik een bijzonder persoon had ontmoet met wie ik zoveel overeenkomsten heb. Ik had nooit gedacht dat twee mensen elkaar op zo’n manier konden vinden’.

  Op vrijdag trouwt Guillaume voor de wet in het stadhuis met zijn verloofde, Het is voor het eerst dat een Erfgroothertog niet in het Paleis trouwt. Met het geven van het ja-woord wordt Stéphanie niet alleen de vrouw van Guillaume, maar ook Prinses van Luxemburg. De Belgische is dan ook ineens Luxemburgse. Dat stuitte nog op commentaar vanuit de bevolking. Guillaume: ‘Veel buitenlandse inwoners hebben lang moeten wachten en het was waarschijnlijk niet gemakkelijk om de nationaliteit te behalen.’ Maar Stéphanie wordt niet gewoon een prinses, ook de toekomstige groothertogin van het land. ‘Daarom is het belangrijk dat ze een Luxemburgse is,’ vindt de prins. Stéphanie is daarom ook extra trots dat ze haar eigen nationaliteit gaat inruilen voor die van haar man. Geen dubbele nationaliteit, ze geeft haar Belgische paspoort op. ‘Ik zou me gevleid voelen als de Luxemburgse mensen me zullen accepteren als een van hun vertegenwoordigers. België zal altijd het land zijn van mijn jeugd. Ik heb daar mijn roots liggen. Maar ik vind dat het behouden van het Belgische staatsburgerschap niet gecombineerd kan worden met mijn nieuwe taken’.

  ‘Mijn moeder zal op vele manieren bij ons zijn tijdens het huwelijk’

  Stéphanie’s moeder zal gemist worden tijdens de trouwerij. Ze overleed een maand voor het huwelijk. ‘Ik draag niet alleen Guillaume’s verlovingsring,’ vertelt Stéphanie, ‘maar ook de ring van mijn moeder. Die zal ik ook op de huwelijksdag dragen. Er zullen meerdere hommages aan mijn moeder zijn tijdens de ceremonie. We beginnen met een minuut stilte en de beeltenis van Onze Lieve Vrouwe van Luxemburg wordt omhangen met een sluier’.

  Zaterdag 20 oktober zendt de NOS het huwelijk van Guillaume en Stéphanie rechtstreeks uit.
  10.45 – Nederland 1 – NOS

  17 oktober 2012 - 18:17