×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Groots ontvangst in Mexico

  Royalty-columnist Peter van der Vorst is op dit moment in Mexico om het staatsbezoek van koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima aan het land te verslaan.


  Hij maakte onderstaand filmpjes van de eerste dag van dit bezoek. 

  Beatrix legde dinsdag een krans bij het monument Altar de la Patria in Mexico-Stad, waarna het gezelschap in het Nationale Paleis werd ontvangen. Er was een grote erewacht en in oranje gestoken Nederlanders. President Calderón sprak later met de koningin, minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) en meegereisde vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven. ’s Avonds vond er een staatsbanket plaats.

  De vorstin is uitgenodigd door de Mexicaanse president Felipe Calderon. De president voert een actief buitenlandbeleid. Volgens waarnemers streeft hij naar ‘Meer Mexico in de wereld en meer wereld in Mexico’. Het staatsbezoek uit Nederland, een belangrijke handelspartner ook, past in dat streven.

  Op de de tweede dag van het staatsbezoek, woensdag, staan onder meer stedelijke ontwikkeling, cultuur, kansarme jongeren en duurzaamheid op het programma. Prinses Máxima praat over het bereikbaar maken van financiële diensten voor iedereen in de wereld. ’s Avonds organiseert de koningin voor de Mexicanen een optreden van het Arnhemse gezelschap Introdans.

  4 november 2009 - 09:48