×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Groots ontvangst in Mexico

  Royalty-columnist Peter van der Vorst is op dit moment in Mexico om het staatsbezoek van koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima aan het land te verslaan.


  Hij maakte onderstaand filmpjes van de eerste dag van dit bezoek. 

  Beatrix legde dinsdag een krans bij het monument Altar de la Patria in Mexico-Stad, waarna het gezelschap in het Nationale Paleis werd ontvangen. Er was een grote erewacht en in oranje gestoken Nederlanders. President Calderón sprak later met de koningin, minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) en meegereisde vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven. ’s Avonds vond er een staatsbanket plaats.

  De vorstin is uitgenodigd door de Mexicaanse president Felipe Calderon. De president voert een actief buitenlandbeleid. Volgens waarnemers streeft hij naar ‘Meer Mexico in de wereld en meer wereld in Mexico’. Het staatsbezoek uit Nederland, een belangrijke handelspartner ook, past in dat streven.

  Op de de tweede dag van het staatsbezoek, woensdag, staan onder meer stedelijke ontwikkeling, cultuur, kansarme jongeren en duurzaamheid op het programma. Prinses Máxima praat over het bereikbaar maken van financiële diensten voor iedereen in de wereld. ’s Avonds organiseert de koningin voor de Mexicanen een optreden van het Arnhemse gezelschap Introdans.

  4 november 2009 - 09:48