×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Groots concert voor Elizabeth

  Artiesten treden op voor Elizabeth's diamanten jubileum

  Een keur aan artiesten – Paul McCartney, Shirley Bassey, Ed Sheeran en vele anderen – trad op tijdens het

  dat maandagavond recht voor Buckingham Palace werd gehouden. De hele koninklijke familie was erbij aanwezig, behalve prins Philip. Hij hield een blaasontsteking over aan de boottocht op de Theems, een dag eerder. ‘Het enige jammere is dat mijn vader hier niet bij kon zijn,’ zei

   toen hij aan het eind van het concert het woord nam om iedereen te bedanken. ‘Als we hard genoeg schreeuwen, zou hij ons in het ziekenhuis kunnen horen.’ Dat werd massaal gedaan door het publiek op The Mall, een half miljoen naar verluidt. Zelfs het weer viel erg mee vergeleken met de dag ervoor. ‘Dat komt natuurlijk omdat ik de weersvoorspelling niet deed,’ grapte de prins, refererend aan zijn recente debuut als weerman bij de BBC.

  ‘Een diamanten jubileum is een uniek en speciaal evenement. Sommige mensen hebben al drie jubilea met u mee mogen vieren,’ zei de prins, ‘en ik heb de medailles om dat te bewijzen!’ Hij dankte zijn moeder ervoor dat ze er altijd voor iedereen is geweest. Zij maakt hen trots om Brits te zijn.

  Voor het concert was het gedenkteken van koningin Victoria, direct voor Buckingham Palace, omgetoverd tot podium, waar Robbie Williams met ‘Let me entertain you’ de aftrap nam. Met het plaatsen van een grote diamant ontstak koningin Elizabeth als afsluiting het eerste jubileumvuur, gevolgd door een groots vuurwerkspektakel. Het jubileumvuur krijgt in het hele land – en de gemenebest – zijn navolging.

  Het concert is via internet terug te bekijken via uitzending gemist.

  5 juni 2012 - 12:51