×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Grootmeesteres mist Staatsbezoeken

  Martine van Loon laat 'om gezondheidsreden' verstek gaan

  Koningin Beatrix kan bij haar komende staatsbezoeken aan de Verenigde Arabische Emiraten en Oman geen beroep doen op het meest ervaren lid van haar hofhouding. Martine van Loon-Labouchère moet vanwege gezondheidsredenen verstek laten gaan, zo laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten. Mevrouw van Loon, geboren in 1936, is het langst dienende lid van Hare Majesteits hofhouding. Ze werd Grootmeesteres na het afscheid van Kathy Bischoff van Heemskerck-Telders, die eigenlijk bij wijze van toeval in die positie was gekomen. De reden was dat vroegere grootmeesteres, barones Elizabeth Sweerts de Landas Wyborgh-Meyïer, vlak voor de troonwisseling in 1980 was overleden. Juliana benoemde toen Bischoff van Heemskerck toen ad interim tot Grootmeesteres. Niet veel later benoemde koningin Beatrix haar vriendin Martine tot Grootmeesteres, die daardoor al bijna drie decennia deel uitmaakt van de hofhouding en de koningin vergezelde op nagenoeg alle staatsbezoeken. Volgens bronnen nabij het Hof heeft Grootmeesteres van Loon haar functie niet neergelegd en is ze slechts voor een kortere periode uit de running.


  foto: Reni van Maren

  30 december 2011 - 14:08