Placeholder

Groothertog van Luxemburg op handelsmissie

Het groothertogelijk paar van Luxemburg combineert in april een bezoek aan Oostenrijk met een handelsmissie aan de Alpen-republiek. Naast de bekende vaste onderdelen van zo’n officieel bezoek, zoals een ontmoeting met de Oostenrijkse president Heinz Fischer en een ontvangst in het Albertina museum in Wenen, staan er vooral zakenbesprekingen en ontmoetingen op het programma. Groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa gaan op de slotdag van hun driedaagse verblijf ook naar Linz.

Staats- en officiële bezoeken worden tegenwoordig steeds meer aangegrepen om een land als ‘product’ onder de aandacht te brengen bij het gastland. In het gevolg van het staatshoofd reizen vertegenwoordigers van grote bedrijven mee, om te profiteren van de mogelijkheid om meteen op het hoogste niveau zaken te kunnen doen. Ministers, premiers en presidenten zijn dan makkelijker te benaderen – tijdens diner of ontvangst bijvoorbeeld.

Bij de recente staatsbezoeken van koningin Beatrix, zoals onlangs nog naar Brunei en Singapore, reisde ook een grote handelsdelegatie mee die naar eigen zeggen handig gebruikmaakte van de deuren die het koninklijk gezelschap voor hen in die landen opende.