×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Groothertog van Luxemburg op handelsmissie

  Henri en Maria Teresa naar Oostenrijk

  Groothertog van Luxemburg op handelsmissie

  Het groothertogelijk paar van Luxemburg combineert in april een bezoek aan Oostenrijk met een handelsmissie aan de Alpen-republiek. Naast de bekende vaste onderdelen van zo’n officieel bezoek, zoals een ontmoeting met de Oostenrijkse president Heinz Fischer en een ontvangst in het Albertina museum in Wenen, staan er vooral zakenbesprekingen en ontmoetingen op het programma. Groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa gaan op de slotdag van hun driedaagse verblijf ook naar Linz.

  Staats- en officiële bezoeken worden tegenwoordig steeds meer aangegrepen om een land als ‘product’ onder de aandacht te brengen bij het gastland. In het gevolg van het staatshoofd reizen vertegenwoordigers van grote bedrijven mee, om te profiteren van de mogelijkheid om meteen op het hoogste niveau zaken te kunnen doen. Ministers, premiers en presidenten zijn dan makkelijker te benaderen – tijdens diner of ontvangst bijvoorbeeld.

  Bij de recente staatsbezoeken van koningin Beatrix, zoals onlangs nog naar Brunei en Singapore, reisde ook een grote handelsdelegatie mee die naar eigen zeggen handig gebruikmaakte van de deuren die het koninklijk gezelschap voor hen in die landen opende.

  7 februari 2013 - 20:32