×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Griekse prins Nikolaos trouwt Zwitserse Tatiana

  Vele royals wonen de bruiloft bij

  Royals uit heel Europa zijn naar Griekenland getogen voor het huwelijk van de Griekse prins Nikolaos (40) en zijn Zwitserse vriendin Tatiana Blatnik (29). Nikolaos is de tweede zoon van de laatste koning van Griekenland. Een koninklijke bruiloft dus, ook al is Griekenland sinds 1974 een republiek. In 1964 vond het laatste koninklijke huwelijk er plaats. Toen trouwde Nikolaos' vader, koning Constantijn, met Anne-Marie van Denemarken. Tien jaar daarna viel het doek voor het koninkrijk Griekenland.Op dinsdag werd al een cocktailparty gehouden, waarbij onder andere prins Willem-Alexander en prinses Máxima aanwezig waren. Ook Victoria en Daniel van Zweden, Felipe en Letizia van Spanje, Mary van Denemarken en Haakon van Noorwegen waren van de partij. Koningin Sophia van Spanje (zus van de vader van de bruidegom) en koningin Margaretha (zus van de moeder van de bruidegom) staan eveneens op de gastenlijst voor het huwelijk.


  Royals uit heel Europa zijn naar Griekenland getogen voor het huwelijk van de Griekse prins Nikolaos (40) en zijn Zwitserse vriendin Tatiana Blatnik (29). Nikolaos is de tweede zoon van de laatste koning van Griekenland. Een koninklijke bruiloft dus, ook al is Griekenland sinds 1974 een republiek. In 1964 vond het laatste koninklijke huwelijk er plaats. Toen trouwde Nikolaos’ vader, koning Constantijn, met Anne-Marie van Denemarken. Tien jaar daarna viel het doek voor het koninkrijk Griekenland.
  Op dinsdag werd al een cocktailparty gehouden, waarbij onder andere prins Willem-Alexander en prinses Máxima aanwezig waren. Ook Victoria en Daniel van Zweden, Felipe en Letizia van Spanje, Mary van Denemarken en Haakon van Noorwegen waren van de partij. Koningin Sophia van Spanje (zus van de vader van de bruidegom) en koningin Margaretha (zus van de moeder van de bruidegom) staan eveneens op de gastenlijst voor het huwelijk.

  Woensdagavond om 18.30 werd het huwelijk voltrokken in de ‘Agios Nikolaos’ kerk op het eiland Spetses, vlakbij het pittoreske haventje. De bruid arriveerde per koets arriveren, terwijl de bruidegom vanaf het tegenover gelegen schiereiland per boot aankwam bij de kerk.

  Nikolaos is geen onbekende in de internationale jetset. Van het derde kind van de ex-koning en ex-koningin van Griekenland werd lang geroepen dat hij met een Scandinavische prinses zou gaan trouwen. De keuze is nu uiteindelijk gevallen op Tatiana Blatnik, geboren Venezolaanse, maar met een Duitse moeder en een Sloveense vader. Nadat ze lange tijd met haar ouders in Zwitserland woonde, is ze nu net als Nikolaos in Londen woonachtig. Door haar huwelijk mag ze zich als ‘Hare Koninklijke Hoogheid prinses Tatiana van Griekenland’ door het leven.

  25 augustus 2010 - 16:12