×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Gratis naar Paleis op de Dam

  Koninklijk Paleis viert 400 jaar grachten

  Gratis naar Paleis op de Dam

  Het Koninklijk Paleis in Amsterdam is donderdag 27 juni een 8 uur lang gratis toegankelijk voor bezoekers. De openstelling van 13.00 tot 21.00 uur is onderdeel van de viering van het 400-jarig bestaan van de Amsterdamse grachten. Eerder op de dag opent prinses Beatrix in het paleis de jaarlijkse zomertentoonstelling die dit jaar in het teken staat van het grachtenjubileum. De expositie kreeg dan ook als motto ‘Het Paleis en de Dam, 400 jaar hart van de Amsterdamse grachten’. Volgens de tentoonstellingsmakers zijn het paleis - in de begintijd het Amsterdamse stadhuis - en de Dam onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de expositie wordt de relatie tussen ‘paleis en Dam’ verder uitgediept en aanschouwelijk gemaakt. Het Paleis stond in april nog centraal bij het aftreden van koningin Beatrix en de inhuldiging van koning Willem-Alexander.


  13 juni 2013 - 12:30