×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Gouden status voor Koningslied

  Lied staat op nummer 1 in Singles Chart

  Gouden status voor Koningslied

  Het Koningslied is intussen zo vaak verkocht dat het de gouden status heeft bereikt. Dat laat Universal Music weten aan BuzzR. Het nummer, dat speciaal voor de inhuldiging van Willem-Alexander werd gecomponeerd door John Ewbank, komt vrijdag op de eerste plaats binnen in de GfK Singles Chart.

  Op 30 april zongen onder anderen Paul de Leeuw, Trijntje Oosterhuis, Marco Borsato, Jim Bakkum en Ruth Jacott het lied. Koning Willem-Alexander, zijn vrouw Máxima en hun drie dochters schakelden dinsdag vlak voor de Koningsvaart live met Ahoy om het lied in ontvangst te nemen.

  De opbrengsten van het nummer gaan naar het Oranje Fonds.

  3 mei 2013 - 14:05