×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Gouden bruiloft Juan Carlos en Sofia wordt niet gevierd

  Spaanse media berichten over huwelijksproblemen

  De Spaanse koning Juan Carlos (74) en zijn echtgenote koningin Sofia (73) zullen hun 50e huwelijksdag op 14 mei niet vieren, volgens de Spaanse krant El Mundo. Een reden voor het voorbij gaan aan de gouden bruiloft is niet bekendgemaakt. De Spaanse monarchie ligt al enige tijd onder vuur vanwege diverse affaires. Zo wordt de schoonzoon van het koningspaar ervan beschuldigd betrokken te zijn bij een miljoenenfraude en witwaspraktijken. De koning zelf kwam recentelijk onder vuur te liggen nadat hij in Botswana op olifanten ging jagen terwijl Spanje zwaar in crisis is. Juan Carlos bood de Spaanse bevolking daarop een nooit geziene verontschuldiging aan waarin hij beloofde die fout niet te herhalen. Dat kon niet voorkomen dat er ook details over de buitenechtelijke affaires over de koning naar buiten kwamen. Juan Carlos (74) zou in Botswana zijn geweest met zijn vermeende minnares prinses Corinna zu Sayn-Wittgenstein (47). De Spaanse en Europese media berichtten in de afgelopen weken veelvuldig over de vriendschap tussen de koning en zijn persoonlijk assistent. Spaanse media zinspeelden ook al over huwelijksproblemen, maar bronnen uit het paleis hebben hierop nog niet gereageerd. In 1987 vierden Juan Carlos en Sofia hun zilveren bruiloft nog met een officiële foto en een receptie op het paleis.


  8 mei 2012 - 22:23