×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Geen vakantie voor Spaans koningspaar

  Juan Carlos en Sofía bezoeken gewonden treinramp

  Geen vakantie voor Spaans koningspaar

  De Spaanse koningin Sofia onderbreekt haar vakantie op Mallorca om samen met koning Juan Carlos naar Santiago de Compostela te gaan. Daar bezoeken ze de gewonden van de treinramp van woensdagavond. Koningin Sofia was woensdag als eerste van de koninklijke familie aangekomen in het Palacio de Marivent, op Mallorca. Dat is het traditionele zomerverblijf van de familie.Koning Juan Carlos zou zich later bij zijn vrouw voegen, al werd door het hof geen datum bekendgemaakt. Hij zou in elk geval voor 6 augustus komen, wanneer het bestuur van de Balearen een etentje heeft met het vakantievierende koningspaar en prins Felipe en prinses Letizia.


  De Spaanse koning Juan Carlos heeft donderdag mede namens de ‘hele koninklijke familie’ zijn medeleven betuigd aan de ‘families en vrienden van de slachtoffers, de gewonden en allen die zijn getroffen door het treinongeluk’ bij Santiago de Compostela. ‘Als mens en als Spanjaard’ is de koning vervuld van ‘pijn en verdriet’, aldus de condoleanceboodschap die door het paleis werd verspreid. Koning Juan Carlos sprak van een ‘vreselijk treinongeluk’, uitgerekend aan de vooravond van de nationale feestdag van Galicië en van de patroonheilige van Spanje, de heilige Jacobus (Santiago in het Spaans). Hij krijgt uit de hele wereld blijken van medeleven, zo meldde de koning. De koning bracht zijn ‘diepste genegenheid’ over aan de nabestaanden en gewonden, en zei dat het hele land met zijn hart bij het ‘geliefde Galicië’ is.

  25 juli 2013 - 16:25