×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Geen uitkering meer voor Laurent en Astrid

  Belgische plannen beperken koninklijke dotatie

  Politieke vernieuwingen staan voor de deur in België. De plannen voor staatshervorming van bemiddelaar Johan vande Lanotte zijn uitgelekt en daaruit blijkt dat er heel wat veranderingen op het programma staan. De Senaat moet worden afgeschaft, het zomerreces wordt ingekort en tussentijdse regeringswisselingen moeten minder makkelijk worden gemaakt. Bovendien is er ook voor de Koninklijke Familie ander weer op komst. Behalve de koning en de koningin komt alleen de kroonprins nog voor een uitkering in aanmerking. Ook de weduwe of weduwnaar, zoals op dit moment koningin Fabiola, blijft het recht op een koninklijke dotatie houden. Wel zal deze uitkering dan niet hoger meer mogen uitvallen dan die van de kroonprins(es). Prins Laurent en prinses Astrid zullen dan met hun gezinnen buiten de boot vallen en zelf voor hun inkomen moeten gaan zorgen.Naar verluidt is koning Albert zelf al enkele jaren in de weer geweest om de koninklijke dotatie te beperken, voor het einde van zijn regeerperiode.


  Politieke vernieuwingen staan voor de deur in België. De plannen voor staatshervorming van bemiddelaar Johan vande Lanotte zijn uitgelekt en daaruit blijkt dat er heel wat veranderingen op het programma staan. De Senaat moet worden afgeschaft, het zomerreces wordt ingekort en tussentijdse regeringswisselingen moeten minder makkelijk worden gemaakt. Bovendien is er ook voor de Koninklijke Familie ander weer op komst. Behalve de koning en de koningin komt alleen de kroonprins nog voor een uitkering in aanmerking. Ook de weduwe of weduwnaar, zoals op dit moment koningin Fabiola, blijft het recht op een koninklijke dotatie houden. Wel zal deze uitkering dan niet hoger meer mogen uitvallen dan die van de kroonprins(es). Prins Laurent en prinses Astrid zullen dan met hun gezinnen buiten de boot vallen en zelf voor hun inkomen moeten gaan zorgen.
  Naar verluidt is koning Albert zelf al enkele jaren in de weer geweest om de koninklijke dotatie te beperken, voor het einde van zijn regeerperiode.

  5 januari 2011 - 11:46