Geen uitkering meer voor Laurent en Astrid

Politieke vernieuwingen staan voor de deur in België. De plannen voor staatshervorming van bemiddelaar Johan vande Lanotte zijn uitgelekt en daaruit blijkt dat er heel wat veranderingen op het programma staan. De Senaat moet worden afgeschaft, het zomerreces wordt ingekort en tussentijdse regeringswisselingen moeten minder makkelijk worden gemaakt. Bovendien is er ook voor de Koninklijke Familie ander weer op komst. Behalve de koning en de koningin komt alleen de kroonprins nog voor een uitkering in aanmerking. Ook de weduwe of weduwnaar, zoals op dit moment koningin Fabiola, blijft het recht op een koninklijke dotatie houden. Wel zal deze uitkering dan niet hoger meer mogen uitvallen dan die van de kroonprins(es). Prins Laurent en prinses Astrid zullen dan met hun gezinnen buiten de boot vallen en zelf voor hun inkomen moeten gaan zorgen.Naar verluidt is koning Albert zelf al enkele jaren in de weer geweest om de koninklijke dotatie te beperken, voor het einde van zijn regeerperiode.

Politieke vernieuwingen staan voor de deur in België. De plannen voor staatshervorming van bemiddelaar Johan vande Lanotte zijn uitgelekt en daaruit blijkt dat er heel wat veranderingen op het programma staan. De Senaat moet worden afgeschaft, het zomerreces wordt ingekort en tussentijdse regeringswisselingen moeten minder makkelijk worden gemaakt. Bovendien is er ook voor de Koninklijke Familie ander weer op komst. Behalve de koning en de koningin komt alleen de kroonprins nog voor een uitkering in aanmerking. Ook de weduwe of weduwnaar, zoals op dit moment koningin Fabiola, blijft het recht op een koninklijke dotatie houden. Wel zal deze uitkering dan niet hoger meer mogen uitvallen dan die van de kroonprins(es). Prins Laurent en prinses Astrid zullen dan met hun gezinnen buiten de boot vallen en zelf voor hun inkomen moeten gaan zorgen.
Naar verluidt is koning Albert zelf al enkele jaren in de weer geweest om de koninklijke dotatie te beperken, voor het einde van zijn regeerperiode.