×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Geen Guiness voor Elizabeth

  Staatsbezoek succesvol volgens Ierse pers

  Royalist of niet, iedere belangstellende wordt op immense afstand van Queen Elizabeth gehouden bij het staatsbezoek van de Britse vorstin aan de republiek Ierland. 'Oh, ziet ze er niet prachtig uit?' roept een fan sarcastisch. Ze hoopte een glimp op te vangen van Elizabeth en Philip, maar ziet haar op honderden meters afstand de auto uitstappen en vrijwel direct naar binnen gaan. Elizabeth en prins Philip bezoeken er op de tweede dag van het staatsbezoek aan Ierland het Guinness Storehouse, een van de grootste toeristische trekpleisters. Voor de ogen van een watertandende Philip slaat Elizabeth een glas bier af dat speciaal voor haar wordt getapt. Later vandaag zal ze nog moeten speechen tijdens het staatsbanket met de Ierse president Mary McAleese. De Britse koningin wordt nu al geroemd om haar bezoek aan Ierland, de republiek die eens tot haar koninkrijk behoorde. De banden mogen niet zo hecht zijn als men zou willen, aan de vorstin ligt het niet. De kranslegging van de koningin op de eerste dag, bij het gedenkteken voor Ierse rebellen die in de onafhankelijkheidsstrijd tegen Groot-Brittannië het leven lieten, zorgde voor veel waardering vanuit de Ierse pers. Vandaag bezocht ze Croke Park, waar Britse soldaten in 1920 een bloedbad aanrichtten en veertien Ierse burgers werden gedood.


  18 mei 2011 - 15:00