×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Gedragsregels voor Belgische royals

  Reizen moeten aan minister worden voorgelegd

  Gedragsregels voor Belgische royals

  De koninklijke familie in België moet zich voortaan aan bepaalde gedragsregels houden als zij de toelage van de staat niet kwijt wil raken. Zo moeten de leden alle reizen buiten Europa melden bij de minister van Buitenlandse Zaken, evenals reizen die een 'politieke betekenis' kunnen hebben. Die moet daarover dan advies geven. Verder mogen de familieleden de waardigheid en de eerbaarheid van hun functies niet in gevaar brengen 'door hun woorden, houdingen of gedragingen'.


  De gedragsregels staan in een wetsvoorstel over de financiering van de monarchie dat de coalitiepartijen en de 'groene' partijen in het parlement hebben ingediend, melden Belgische media vrijdag. De Belgische politici willen dat de dotaties inzichtelijker worden. Recent kwam de oude koningin Fabiola in opspraak, omdat zij een deel van haar dotatie zou doorsluizen naar een stichting om zo haar erfenis veilig te stellen.

  De wet moet op 1 januari 2014 in werking treden. Ze geldt voor de onlangs afgetreden koning Albert, koningin Paola, koningin Fabiola, prinses Astrid en prins Laurent.

  Ook voor de nieuwe koning Filip verandert er iets. Onlangs bepaalde de regering van premier Elio Di Rupo dat de koning 7 procent belasting moet gaan betalen over zijn toelage. Op een bedrag van ongeveer 11,5 miljoen euro per jaar is dat ongeveer 7 ton.

  26 juli 2013 - 11:42