×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Galadiner voor Margrethe

  Deense koningin 40 jaar op de troon

  In 2012 zit koningin Margrethe exact 40 jaar op de troon van Denemarken. Drie dagen lang wordt de koningin in het zonnetje gezet. Op vrijdag 11 januari houdt het parlement een receptie voor hun koningin. Daags daarna, exact veertig jaar na het overlijden van Margrethe’s vader Frederik IX, rijdt de vorstin per koets door Kopenhagen, van Amalienborg naar het stadhuis, waar ook een receptie plaats zal vinden. Margrethe en Henrik verschijnen daar op het balkon. ’s Avonds is er een concert. Op zondag 13 januari komt het kabinet naar Slot Christiansborg. Bij het wisselen van de wacht, om 12 uur, verschijnt de koninklijke familie op het balkon. ’s Middags vindt er een dienst plaats ter ere van de koningin in de slotkapel van Christiansborg. Buitenlandse gasten, familie, vrienden en Deense bestuurders zijn ’s avonds vanaf 20.00 welkom voor een groots galadiner.

  Ook op andere wijzen wordt aandacht besteedt aan het regeringsjubileum. Zo zal onder andere op slot Frederiksborg en het Museum van Amalienborg een expositie aan Margrethe worden gewijd.

  14 november 2011 - 15:13