×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • FOTO: Koning neemt eerste geloofsbrieven in ontvangst

  Willem-Alexander in jacquet voor ontvangst nieuwe ambassadeurs

  FOTO: Koning neemt eerste geloofsbrieven in ontvangst

  Koning Willem-Alexander heeft woensdag op Paleis Noordeinde de geloofsbrieven in ontvangst genomen van de nieuwe ambassadeurs van Marokko en Pakistan die in Nederland komen te werken. Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken en grootmeester Marco Hennis waren daarbij aanwezig. Willem-Alexander zet de traditie van zijn moeder voort om diplomatieke vertegenwoordigers uit het buitenland snel na hun aanstelling langs te laten komen. De diplomaten kunnen pas aan de slag ná het aanbieden van hun geloofsbrieven. Voor Willem-Alexander was het sinds de troonswisseling de eerste keer dat hij geloofsbrieven van de nieuwe ambassadeurs in ontvangst neemt. De nieuwe koning stond toe dat er foto’s werden gemaakt van de ceremonie, iets wat onder Beatrix niet gebruikelijk was.

  8 mei 2013 - 13:06