×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Finland trots op ‘hun’ koning Willem-Alexander

  Via prins Claus stroomt Fins bloed door aderen

  Finland trots op ‘hun’ koning Willem-Alexander

  De aankondiging dat prins Willem-Alexander op 30 april koning wordt van Nederland is met instemming ontvangen in Finland. De prins heeft namelijk Fins bloed door de aderen stromen, meldt de Finse nationale televisiezender YLE.”Het is voor het eerst dat Finnen kunnen zeggen dat ze een directe band hebben met een Europese koning”, aldus YLE. De ontdekking van de Finse wortels van de prins werd gedaan door de stamboomonderzoeker Kim Sjöström, die erover publiceerde in het blad van de stichting voor middeleeuwse genealogie.

  Willem-Alexander en zijn broers komen aan de druppels Fins bloed via de familie Horn uit het havenplaatsje Pori. Nazaten daarvan vestigden zich in de late Middeleeuwen in noord-Duitsland, dat toen evenals Finland onder Zweeds bestuur stond. Via Horn komt de stamboomonderzoeker uit bij de familie van prins Claus, en daarmee dus bij de drie prinsen.

  13 februari 2013 - 11:55