×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip ondertekent voortaan als ‘Philippe’

  Franstalige naam is zijn geboortenaam

  Filip ondertekent voortaan als ‘Philippe’

  Prins Filip zal na de troonswisseling in België op 21 juli wetten en andere officiële staatsstukken met zijn Franse naam Philippe ondertekenen. Dat hebben diverse Belgische kranten, waaronder la Dernière Heure en De Morgen zaterdag gemeld.De zoon van koning Albert II en koningin Paola gebruikt de Franse naam, omdat hij zo bij de burgerlijke stand staat ingeschreven. Zijn vader had het probleem niet, omdat Albert zowel een Nederlandse als Franse naam is. Filips oom, koning Boudewijn, die België van 1951 tot en met 1993 bestuurde, loste het probleem op door alleen de letter B duidelijk te schrijven. Uit de rest van Boudewijns handtekening was niet op te maken of hij zijn Nederlandse naam of zijn Franse naam (Baudouin) gebruikte.


  6 juli 2013 - 12:00