×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip is de zevende koning der Belgen

  Filip is de zevende koning der Belgen

  België heeft sinds kwart over 12 uur een nieuwe koning: Filip. De zoon van de eerder afgetreden koning Albert II heeft rond het middaguur de eed afgelegd voor Kamer en Senaat. "Ik zweer dat ik de grondwet en de wetten van het Belgische volk zal naleven", zei koning Filip.


  Filip werd verwelkomd met luid applaus, ook zijn vrouw klapte voor hem. Het moment begon met een korte toespraak van de Kamervoorzitter, Filip luisterde hier aandachtig naar terwijl hij op de troon zat. "Namens alle vertegenwoordigers van de natie wil ik mijn blijdschap uiten en u feliciteren en u succes wensen."

  Koningin Fabiola en de vier kinderen van het koningspaar waren ook bij de eedaflegging aanwezig. Koning Albert en zijn vrouw Paola, prinses Astrid, prins Lorence, prins Laurent en zijn vrouw Claire woonden het plechtige gedeelte uiteraard ook bij.

  Na de eedaflegging worden er saluutschoten afgevuurd. Om 13 uur verschijnt het nieuwe koningspaar op het paleisbalkon. Waarschijnlijk samen met hun kinderen, prinses Elisabeth (11), prins Gabriël (9), prins Emmanuel (7) en prinses Eléonore (5).

  21 juli 2013 - 12:28