×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip en Mathilde vaker in Vlaanderen

  Nederlands taalgebied dubbel zoveel bezocht

  Prins Filip en prinses Mathilde gaan tegenwoordig vaker naar Vlaanderen dan naar Wallonië. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Sinds 1 januari 2005 was de Belgische kroonprins 98 keer te gast in Vlaanderen, tegen 54 keer in Wallonië. Hetzelfde geldt voor de prinses: zij bracht 16 bezoeken aan het Nederlandstalige gebied dit jaar, tegen 2 bezoeken in het Franstalige gebied. Opmerkelijk is dat de prinselijke agenda in 2005 nog perfect in evenwicht was. Vanaf 2007 wijzigden de verhoudingen. Het Laatste Nieuws vraagt zich af of daar een charmeoffensief achter steekt. Het hof ontkent dat. Volgens een professor hedendaagse wordt Vlaanderen vaker bezocht, omdat van daaruit meer kritiek komt over prins Filip.

  14 september 2011 - 10:12