Placeholder

Filip en Mathilde naar Thailand

Koning Bhumibol van Thailand ontvangt vrijdag het Belgische kroonprinselijk paar Filip en Mathilde. Dat heeft een woordvoerder van het Thaise hof bevestigd tegenover de krant The Nation. Het paar is in Thailand ter ondersteuning van een uitgebreide handelsmissie. Filip moet daarbij het Belgische bedrijfsleven een royale entree geven, terwijl Mathilde zich meer toelegt op het verbeteren van het imago van België.

Volgens de Vlaamse krant Het Nieuwsblad is de prinses daar op de eerste dag van het bezoek al aardig in geslaagd. Ze had voor een uitstapje naar Wat Pho, de oude boeddhistische tempel in Bangkok, erg haar best gedaan om haar outfit in harmonie te laten zijn met de traditionele oranje kleding van de monniken. Mathilde droeg een oranje broek, een smalle, oranje riem en een blouse waarin oranje terugkeerde. Dat werd op prijs gesteld, aldus de krant die haar omschreef als een ‘kameleon onder de monniken’.

Op het programma staat deze week de heropening van de zogenoemde Thai-Belgische vriendschapsbrug, een fly-over in het midden van de stad die in 1988 is gebouwd met onderdelen van metalen bruggen (viaducten eigenlijk) die in België niet meer nodig waren. De brug wordt op dit moment gerenoveerd, waarbij het metaal wordt vervangen door beton.