×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Fictieve documentaire toont gijzeling van Britse prins Harry

  Koningin Elizabeth geschokt door verfilming gijzeling prins Harry

  Net als de talloze tv-series over het Nederlandse koningshuis, krijgt ook Engeland er een nieuw episode bij. Een fictieve documentaire laat op 21 oktober aan de Britse kijkers zien wat er zou gebeuren als prins Harry in Afghanistan gevangen zou zijn genomen door Talibanstrijders. Er is in Engeland een golf van ophef ontstaan, die naar verluidt ook Buckingham Palace niet heeft overgeslagen. De Britse koningin Elizabeth zou geschokt zijn, net als prins Charles, de vader van Harry. Een woordvoerder van het Britse koninklijk huis is echter niet bereid om inhoudelijk commentaar te geven op deze fictieve documentaire. Er is te zien hoe de prins onder dreiging van de Taliban een tv-boodschap moet voorlezen. Ondertussen wordt een pistool op de gegijzelde prins Harry gericht, waarna de trekker van het (ongeladen) pistool wordt overgehaald. Ook wordt kritisch bekeken hoe de Britse regering zou onderhandelen over de vrijlating van prins Harry.


  Er wordt gevreesd dat deze productie de echte Taliban zal stimuleren, zeker omdat het een mix is van realiteit en fictie. De echte Harry diende tot februari 2008 in Afghanistan als forward air controller. Toen media daar lucht van kregen, vloog de prins direct terug.

  7 oktober 2010 - 16:32