×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Feestweek voor koningin Margrethe

  Deense viert haar 70e verjaardag

  Koningin Margrethe II van Denemarken viert aanstaande vrijdag 16 april haar 70e verjaardag. Voor deze gelegenheid staan er diverse feestelijkheden gepland. Afgelopen weken opende de koningin al verschillende exposities over haar leven en haar werk. In Kopenhagen is ook een expositie over haar eigen schilderwerk te zien. De Deense vorstin is net als koningin Beatrix een liefhebster van kunst, in het bijzonder van schilderen.


  Ook deze week staat bol van de verjaardagsactiviteiten. Zo vindt dinsdagavond een galadiner plaats. Hierbij zijn veel Deense hoogwaardigheidsbekleders aanwezig. Donderdagavond krijgt de jarige Margrethe een grote dans- en muziekavond aangeboden. Er zullen voor deze gelegenheid vele Europese royals naar Kopenhagen afreizen. Onder de aanwezigen zijn koningin Beatrix, prins Willem-Alexander (petekind van Margrethe) en prinses Máxima. Ook koning Carl Gustav, koningin Silvia en kroonprinses Victoria van Zweden zullen aanwezig zijn. Evenals koning Harald, koningin Sonja, kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit.

  Op vrijdag, haar verjaardag, verschijnt de koningin met haar gezin op het balkon van het koninklijk paleis, maakt zij een toer door de stad in een rijtuig en is er een receptie en lunch. De feestelijkheden worden vrijdagavond afgesloten met een galadiner op het Frederiksborg paleis voor de hoge gasten, vrienden en familie. Zanger Cliff Richard zal tijdens dit diner een optreden verzorgen.

  Aan aandacht voor deze verjaardag dus geen gebrek. Zo komt er ook nog een nieuwe reeks postzegels met de beeltenis van Margrethe uit, dit is al de zesde serie sinds haar aantreden in 1972. 
  De 70e verjaardag is voor de Deense vorstin geen reden om af te treden, zo zei zij vorige week tijdens een persconferentie:. ‘Er is nog steeds veel te doen. Ik zal zo lang op de troon blijven als ik energie heb.’

  13 april 2010 - 10:58