×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Feest bij begin Staatsbezoek aan VAE

  Haya van Dubai krijgt zoontje: Zayed

  Het staatsbezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten begint met een extra feestelijk tintje. Zaterdag is de geboorte bekend gemaakt van een zoon van Sjeik Mohammed van Dubai (62) en zijn echtgenote Haya (37), dochter van wijlen koning Hoessein van Jordanië. Haya is een goede bekende van de Nederlandse koninklijke familie en het nieuws dat zij opnieuw moeder is geworden zal ook bij de Oranjes met vreugde worden ontvangen. Op 10 April 2004 trouwde prinses Haya met Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktou van Dubai. Ze is één van zijn vrouwen, maar wel degene die het meest op de voorgrond treedt. Op 2 december 2007 werd hun eerste kindje geboren, Sjeikha Al Jalila bint Mohammed Bin Rashid Al Maktoum. Op 7 januari is daar nu een tweede kindje bij gekomen, zoon Sjeik Zayed bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum. Sjeik Mohammed heeft momenteel 21 officiële kinderen: acht zoons en dertien dochters. Of de Oranjes tijdens hun bezoek aan Dubai ook kennis zullen maken met de pasgeborene is niet bekend.

  7 januari 2012 - 08:33