×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Fawzia van Egypte overleden

  Ze was de eerste echtgenote van de Sjah van Perzië

  Fawzia van Egypte overleden

  Prinses Fawzia van Egypte, voormalig koningin van Iran, is overleden op 91-jarige leeftijd. Ze was de eerste vrouw van de Sjah van Perzië, met wie ze trouwde toen ze nog maar zeventien jaar was. Het huwelijk werd al enkele jaren later ontbonden. De Sjah trouwde daarna nog met Soraya en Farah Diba. Fawzia was een beeldschone vrouw die in haar jonge jaren veelvuldig op de voorpagina's van de kranten en tijdschriften stond. In haar lange leven heeft ze de val van de koninkrijken Iran, Irak en Egypte meegemaakt. Sinds het einde van de monarchie in Egypte leidde ze en teruggetrokken bestaan in dat land. Haar oudste dochter, prinses Shahnaz van Perzië, is nu 72 jaar en woont in Zwitserland. Uit het tweede huwelijk van Fawzia werden nog twee kinderen geboren. Over de begrafenisplechtigheid is nog niets bekend gemaakt.


  3 juli 2013 - 00:12