×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Fabiola stelt haar erfenis veilig

  Stichting moet grote belastingheffing voorkomen

  Fabiola stelt haar erfenis veilig

  Koningin Fabiola heeft een stichting in het leven geroepen om haar erfenis te regelen. Fabiola is de weduwe van koning Boudewijn en zij hadden samen geen kinderen. De koningin wil nu een deel van haar erfenis naar haar directe biologische neven en nichten laten vloeien. Volgens de Belgische pers heeft de koningin-douairière sinds de dood van haar man in 1993 een kleine 27 miljoen euro aan toelages ontvangen. Daarnaast erfde ze ook nog van haar overleden echtgenoot. Zonder erfgenamen zouden de successierechten op haar nalatenschap kunnen oplopen tot 70 procent, maar de stichting helpt haar daaraan te ontkomen.Volgens de statuten, die al in het Belgische Staatsblad verschenen, heeft de stichting 'Fons Pereos' vier doelstellingen. Zo wil ze haar familieleden bijstaan, historische en culturele werken van het koningspaar promoten, bijdragen aan de Astrida Stichting van wijlen koning Boudewijn en katholieke instellingen ondersteunen. Diverse politieke partijen hebben hun afkeuring over actie van Fabiola uitgesproken. Het zou de vorstin niet sieren dat ze probeert de belastingen te ontduiken.


  Koningin Fabiola heeft een stichting in het leven geroepen om haar erfenis te regelen. Fabiola is de weduwe van koning Boudewijn en zij hadden samen geen kinderen. De koningin wil nu een deel van haar erfenis naar haar directe biologische neven en nichten laten vloeien. Volgens de Belgische pers heeft de koningin-douairière sinds de dood van haar man in 1993 een kleine 27 miljoen euro aan toelages ontvangen. Daarnaast erfde ze ook nog van haar overleden echtgenoot. Zonder erfgenamen zouden de successierechten op haar nalatenschap kunnen oplopen tot 70 procent, maar de stichting helpt haar daaraan te ontkomen.
  Volgens de statuten, die al in het Belgische Staatsblad verschenen, heeft de stichting ‘Fons Pereos’ vier doelstellingen. Zo wil ze haar familieleden bijstaan, historische en culturele werken van het koningspaar promoten, bijdragen aan de Astrida Stichting van wijlen koning Boudewijn en katholieke instellingen ondersteunen. Diverse politieke partijen hebben hun afkeuring over actie van Fabiola uitgesproken. Het zou de vorstin niet sieren dat ze probeert de belastingen te ontduiken.

  9 januari 2013 - 21:04