Placeholder

Fabiola stelt haar erfenis veilig

Koningin Fabiola heeft een stichting in het leven geroepen om haar erfenis te regelen. Fabiola is de weduwe van koning Boudewijn en zij hadden samen geen kinderen. De koningin wil nu een deel van haar erfenis naar haar directe biologische neven en nichten laten vloeien. Volgens de Belgische pers heeft de koningin-douairière sinds de dood van haar man in 1993 een kleine 27 miljoen euro aan toelages ontvangen. Daarnaast erfde ze ook nog van haar overleden echtgenoot. Zonder erfgenamen zouden de successierechten op haar nalatenschap kunnen oplopen tot 70 procent, maar de stichting helpt haar daaraan te ontkomen.Volgens de statuten, die al in het Belgische Staatsblad verschenen, heeft de stichting 'Fons Pereos' vier doelstellingen. Zo wil ze haar familieleden bijstaan, historische en culturele werken van het koningspaar promoten, bijdragen aan de Astrida Stichting van wijlen koning Boudewijn en katholieke instellingen ondersteunen. Diverse politieke partijen hebben hun afkeuring over actie van Fabiola uitgesproken. Het zou de vorstin niet sieren dat ze probeert de belastingen te ontduiken.

Koningin Fabiola heeft een stichting in het leven geroepen om haar erfenis te regelen. Fabiola is de weduwe van koning Boudewijn en zij hadden samen geen kinderen. De koningin wil nu een deel van haar erfenis naar haar directe biologische neven en nichten laten vloeien. Volgens de Belgische pers heeft de koningin-douairière sinds de dood van haar man in 1993 een kleine 27 miljoen euro aan toelages ontvangen. Daarnaast erfde ze ook nog van haar overleden echtgenoot. Zonder erfgenamen zouden de successierechten op haar nalatenschap kunnen oplopen tot 70 procent, maar de stichting helpt haar daaraan te ontkomen.
Volgens de statuten, die al in het Belgische Staatsblad verschenen, heeft de stichting ‘Fons Pereos’ vier doelstellingen. Zo wil ze haar familieleden bijstaan, historische en culturele werken van het koningspaar promoten, bijdragen aan de Astrida Stichting van wijlen koning Boudewijn en katholieke instellingen ondersteunen. Diverse politieke partijen hebben hun afkeuring over actie van Fabiola uitgesproken. Het zou de vorstin niet sieren dat ze probeert de belastingen te ontduiken.