×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Extra vertraging voor sloop op De Horsten

  Volkskrant en RVD ruziën voort

  De plannen voor prins Floris en zijn gezin en prines Margarita en haar gezin om op landgoed De Horsten te komen wonen, zullen voorlopig nog niet worden uitgevoerd.In de twee boerderijen op landgoed de Horsten is asbest gevonden, zo meldt de Volkskrant. 'Oud nieuws,' reageert de Rijksvoorlichtingsdienst daarop. Ongeveer een jaar geleden zijn onderzoeken uitgevoerd, waaruit bleek dat de ene boerderij (Eikenhorst 3) ca. 600 vierkante meter aan asbesthoudende materialen bevat, het andere (Raaphorst 5) bijna 200 vierkante meter. Gevolg hiervan is dat het verbouwen of slopen complexer en daardoor ook duurder zal zijn.


  De plannen voor prins Floris en zijn gezin en prines Margarita en haar gezin om op landgoed De Horsten te komen wonen, zullen voorlopig nog niet worden uitgevoerd.
  In de twee boerderijen op landgoed de Horsten is asbest gevonden, zo meldt de Volkskrant. ‘Oud nieuws,’ reageert de Rijksvoorlichtingsdienst daarop. Ongeveer een jaar geleden zijn onderzoeken uitgevoerd, waaruit bleek dat de ene boerderij (Eikenhorst 3) ca. 600 vierkante meter aan asbesthoudende materialen bevat, het andere (Raaphorst 5) bijna 200 vierkante meter. Gevolg hiervan is dat het verbouwen of slopen complexer en daardoor ook duurder zal zijn.

  Gisteren opende de RVD via het Twitterkanaal van het Koninklijk Huis opnieuw de aanval op de Volkskrant. ‘Zal de Volkskrant een keer ophouden met publiceren onjuiste info? Niet Prins maar Koningin vraagt vergunningen aan,’ klinkt het. ‘Een onjuiste beschuldiging,’ verklaart de hoofdredactie van de krant. ‘Onze verhalen kloppen namelijk. Wij hebben niet beweerd dat prins Willem-Alexander de officiële aanvrager is van een sloopvergunning voor enkele boerderijen. We schreven wel dat de prins met de burgemeester van Wassenaar uitgebreid heeft gesproken over de sloopplannen. De Rijksvoorlichtingsdienst erkent dat dit waar is. Als wij onder een foto schrijven dat de prins de sloop van de boerderijen wil, twittert de RVD dat wij ‘onjuiste info’ publiceren. Zo trekt de RVD onze geloofwaardigheid in twijfel, terwijl de feiten kloppen.’

  9 november 2010 - 11:09