Extra vertraging voor sloop op De Horsten

De plannen voor prins Floris en zijn gezin en prines Margarita en haar gezin om op landgoed De Horsten te komen wonen, zullen voorlopig nog niet worden uitgevoerd.In de twee boerderijen op landgoed de Horsten is asbest gevonden, zo meldt de Volkskrant. 'Oud nieuws,' reageert de Rijksvoorlichtingsdienst daarop. Ongeveer een jaar geleden zijn onderzoeken uitgevoerd, waaruit bleek dat de ene boerderij (Eikenhorst 3) ca. 600 vierkante meter aan asbesthoudende materialen bevat, het andere (Raaphorst 5) bijna 200 vierkante meter. Gevolg hiervan is dat het verbouwen of slopen complexer en daardoor ook duurder zal zijn.

De plannen voor prins Floris en zijn gezin en prines Margarita en haar gezin om op landgoed De Horsten te komen wonen, zullen voorlopig nog niet worden uitgevoerd.
In de twee boerderijen op landgoed de Horsten is asbest gevonden, zo meldt de Volkskrant. ‘Oud nieuws,’ reageert de Rijksvoorlichtingsdienst daarop. Ongeveer een jaar geleden zijn onderzoeken uitgevoerd, waaruit bleek dat de ene boerderij (Eikenhorst 3) ca. 600 vierkante meter aan asbesthoudende materialen bevat, het andere (Raaphorst 5) bijna 200 vierkante meter. Gevolg hiervan is dat het verbouwen of slopen complexer en daardoor ook duurder zal zijn.

Gisteren opende de RVD via het Twitterkanaal van het Koninklijk Huis opnieuw de aanval op de Volkskrant. ‘Zal de Volkskrant een keer ophouden met publiceren onjuiste info? Niet Prins maar Koningin vraagt vergunningen aan,’ klinkt het. ‘Een onjuiste beschuldiging,’ verklaart de hoofdredactie van de krant. ‘Onze verhalen kloppen namelijk. Wij hebben niet beweerd dat prins Willem-Alexander de officiële aanvrager is van een sloopvergunning voor enkele boerderijen. We schreven wel dat de prins met de burgemeester van Wassenaar uitgebreid heeft gesproken over de sloopplannen. De Rijksvoorlichtingsdienst erkent dat dit waar is. Als wij onder een foto schrijven dat de prins de sloop van de boerderijen wil, twittert de RVD dat wij ‘onjuiste info’ publiceren. Zo trekt de RVD onze geloofwaardigheid in twijfel, terwijl de feiten kloppen.’