×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Extra lichte wol voor koning Willem-Alexander

  Bernhard's favoriete kledinghuis maakte inhuldigingskostuum

  Extra lichte wol voor koning Willem-Alexander

  Zeer lichte wol, 260 gram, maar het mocht niet glanzen. Vanwege de warmte van het licht en de mantel was dat een behoorlijk opgave voor de Haagse firma F.G. van den Heuvel. Zij kregen deze opdracht voor het rokkostuum van Willem-Alexander dat hij tijdens de inhuldiging zou gaan dragen. Het is op maat gemaakt, een specialiteit van het bedrijf dat sinds 1882 bestaat. Het was het adres waar prins Bernhard kwam voor zijn kostuums. Het persoonlijke hofleverancierschap dat de prins hen gaf hangt nog altijd trots boven de ingang van de winkel.

  Van den Heuvel was ook verantwoordelijk voor de draagconstructie van de mantel. Gekruiste banden door en onder de rokjas zorgden dat de mantel op zijn plek bleef, niet over de schouders zoals bij de koninginnen, maar erop. De mantel en het hermelijnbont zelf bleken bij reiniging en reparatie nog deels uit 1815 te stammen: slechts hier en daar zijn delen vervangen. Door een speciale behandeling hebben ook de geborduurde leeuwen hun glans teruggekregen. Samen met de regalia, de troonzetels en de japon van koningin Máxima is de kleding van Willem-Alexander in de tentoonstelling Ingehuldigd! op Paleis Het Loo te zien.

  6 mei 2013 - 17:14