×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Expositie over Juliana groot succes

  Al meer dan 100.000 bezoekers

  Al ruim 120.000 mensen hebben vanaf begin mei de tentoonstelling ‘Juliana’ op Paleis Het Loo bezocht, die daarmee als zeer succesvol kan worden beschouwd. De belangstelling rond de herdenking van de honderdste geboortedag van de vorstin, de media-aandacht rond Koninginnedag en het toegenomen aantal vakantiegangers in eigen land, dragen bij aan dit resultaat. De expositie is nog tot 30 augustus op Paleis het Loo te zien.

  De honderdste geboortedag van koningin Juliana (1909-2004) op 30 april 2009 vormde de aanleiding voor een veelzijdige presentatie op Paleis Het Loo, gewijd aan het boeiende maar ook bewogen leven van deze vorstin. Het eerste deel van de expositie, ‘Juliana, een wandeling door haar leven’, geeft een kijkje in het leven van de vorstin aan de hand van verhalen, filmfragmenten, foto’s en bijzondere voorwerpen uit haar persoonlijk bezit, zoals haar wieg, trouwjurk en karakteristieke ‘vlinderbril’. Het tweede deel van de expositie toont onder de titel ‘Juliana, in beeld’ haar officiële gezicht. Met onder meer geschilderde en getekende portretten, borstbeelden, staatsiefoto’s en ontwerpen voor postzegels, munten en penningen.

  31 juli 2009 - 12:43