×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Expositie over Juliana groot succes

  Al meer dan 100.000 bezoekers

  Al ruim 120.000 mensen hebben vanaf begin mei de tentoonstelling ‘Juliana’ op Paleis Het Loo bezocht, die daarmee als zeer succesvol kan worden beschouwd. De belangstelling rond de herdenking van de honderdste geboortedag van de vorstin, de media-aandacht rond Koninginnedag en het toegenomen aantal vakantiegangers in eigen land, dragen bij aan dit resultaat. De expositie is nog tot 30 augustus op Paleis het Loo te zien.

  De honderdste geboortedag van koningin Juliana (1909-2004) op 30 april 2009 vormde de aanleiding voor een veelzijdige presentatie op Paleis Het Loo, gewijd aan het boeiende maar ook bewogen leven van deze vorstin. Het eerste deel van de expositie, ‘Juliana, een wandeling door haar leven’, geeft een kijkje in het leven van de vorstin aan de hand van verhalen, filmfragmenten, foto’s en bijzondere voorwerpen uit haar persoonlijk bezit, zoals haar wieg, trouwjurk en karakteristieke ‘vlinderbril’. Het tweede deel van de expositie toont onder de titel ‘Juliana, in beeld’ haar officiële gezicht. Met onder meer geschilderde en getekende portretten, borstbeelden, staatsiefoto’s en ontwerpen voor postzegels, munten en penningen.

  31 juli 2009 - 12:43