×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Eropuit: Prinses Marianne, een leven van liefde en kunst

  Tentoonstelling in Stadmuseum Leidschendam-Voorburg

  Vorige maand opende Paleis Het Loo haar tentoonstelling over prinses Marianne, vanwege haar 200e geboortejaar. Ook in stadsmuseum Leidschendam-Voorburg is vanaf vandaag een epositie te bezichtigen, 'Prinses Marianne, een leven van liefde en kunst’. Op de tentoonstelling zullen diverse schilderijen uit Mariannes voormalige collectie voor het eerst in Nederland te zien zijn. Ook zal het portret worden geëxposeerd dat Wilhelmina van Pruisen, moeder van prinses Marianne, schilderde van de kleine Marianne in de wieg.


  Na terugkeer uit het Heilige Land verbleef prinses Marianne beurtelings op haar buitenplaats Rusthof in Voorburg of op een van haar buitenlandse bezittingen, waaronder kasteel Reinhartshausen bij Wiesbaden en Slot Camenz in Polen. Zij had een grote belangstelling voor kunst en kocht werken van diverse vooral Hollandse kunstenaars, zoals de gebroeders Maris, H. van de Sande Bakhuyzen, L.L. Kleijn en J.Ph. Koelman. Daarnaast verzamelde zij werken van Italiaanse meesters uit de Renaissance en Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw, alsmede sculptuur en tekeningen. In 1858 liet Marianne aan haar kasteel Reinhartshausen een speciale museumvleugel bouwen, die zij ook voor het publiek openstelde. Na het overlijden van de prinses raakte deze unieke collectie verspreid, slechts een klein deel bleef achter op het kasteel.

  Op reis met prinses Marianne’
  Paleis Het Loo Nationaal Museum (30 oktober 2010 t/m 9 januari 2011)

  &

  Prinses Marianne, een leven van liefde en kunst’
  Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg (27 november 2010 t/m 30 januari 2011)

  27 november 2010 - 10:00