×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Eropuit: Koninginnedag op Paleis Het Loo

  Paleis Het Loo is ook dit jaar onderdeel van de viering van Koninginnedag in Apeldoorn. Het paleisdak is op deze feestdag exclusief toegankelijk voor een prachtig uitzicht over de tuinen en er geldt de hele dag een sterk gereduceerd entreetarief. Kinderen hebben zelfs gratis entree. Pendelbussen zorgen van 12 tot 17 uur voor gratis vervoer tussen Paleis Het Loo en de kunstmarkt in het Oranjepark. Stichting Oranjefeesten Apeldoorn biedt in het Oranjepark een speciaal kinderprogramma waarbij de jonge bezoekertjes als echte ‘penseelprinsesjes’ mee kunnen doen met het inkleuren van een levensgroot schilderij waarop Paleis Het Loo is afgebeeld.

  Een feestelijke erepoort naar ontwerp van de Apeldoornse kunstenaar Ferry Staverman verwelkomt de bezoekers bij de laan richting het paleis. De entree tot het paleis is op Koninginnedag sterk gereduceerd: volwassenen betalen € 6,00 p.p, kinderen t/m 17 jaar hebben gratis entree. In de Westvleugel is de tentoonstelling ‘Penseelprinsessen’ te zien, over 19de-eeuwse kunstenaressen in en rond het Hof. Bij de expositie kunnen bezoekers een gratis audiotour volgen.

  29 april 2012 - 11:31