×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ernst August opnieuw voor de rechter

  Prins Ernst August von Hannover moet opnieuw voor de recht verschijnen in verband met een mishandelingszaak. Dit speelt al sinds 2000. De prins wordt beschuldigd van het slaan van een hoteleigenaar in Kenia. Prins Ernst August van Hannover, de echtgenoot van Caroline van Monaco, heeft tijdens de eerste rechtszaak al toegeven dat hij heeft geslagen. Maar het gebeurde niet op de manier zoals Josef Brunlehner, de hoteleigenaar, zegt. Ernst August zou alleen zijn handen hebben gebruikt en geen voorwerpen, zoals de man beweert. Door de rechtbank in Hannover werd de prins in 2004 werd veroordeeld tot een boete van 445.000 euro. Ernst August was het hier niet mee eens en deed een verzoek de zaak te heropenen. Eind vorig jaar werd prinses Caroline gehoord door de rechtbank, omdat de rechtbank wilde vaststellen of er voldoende reden was om de zaak te openen. Het is niet bekend of zij dit keer weer wordt opgeroepen als getuige.


  Het incident vond zoals gezegd al plaats in januari 2000, in een hotel in Kenia. Ernst August zou geïrriteerd zijn geraakt door de herrie van een discotheek. Josef Brunlehner is naar eigen zeggen meerdere malen geslagen op de borst en in de buik. Dit zou vele kneuzingen veroorzaakt. Volgens Brunlehner had Ernst August op dat moment een ring om, waardoor de slagen extra hard aankwamen. In de eerste rechtzaak besliste het hof dat Ernst August wel degelijk een metalen voorwerp heeft gebruikt. Maar in een verklaring die nu naar buiten is gebracht zegt Ernst August dat hij de man een ‘lichte klap op beide wangen heeft gegeven’, ook droeg hij geen ring. Bovendien zegt de advocaat van de prins dat hij onder invloed was van alcohol en dus niet volledig toerekeningsvatbaar verklaard kan worden.

  De 55-jaar oude prins is een verre afstammeling van de Britse koningin Elizabeth en een achterkleinzoon van de laatste Duitse keizer, Wilhelm II. Ernst August von Hannover is al eerder betrokken geraakt bij geweldsdelicten. Zo heeft hij in 1999 al eens gevochten met een fotograaf en in 2003 raakte hij zijn rijbewijs kwijt na te hard rijden.

  17 juni 2009 - 15:00