×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • EO brengt ode aan Beatrix in Carré

  "Beatrix bedankte het land voor het vertrouwen in haar. Nu zijn wij aan de beurt"

  EO brengt ode aan Beatrix in Carré

  Onder de titel Beatrix bedankt! brengt de EO op zaterdag 27 april een muzikale ode aan de koningin. Het tv-programma komt uit het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam ‘met 1400 dankbare landgenoten’.

  Beatrix bedankt! wordt een avond vol persoonlijke herinneringen aan de koningin met veel liederen en muziek, blijkt uit een aankondiging van de omroep.

  “Beatrix bedankte het land voor het jarenlange vertrouwen in haar als koningin. Nu zijn wij aan de beurt. In het programma Beatrix bedankt op 27 april bedankt Nederland de koningin voor wat zij voor het land heeft betekend. Als staatshoofd, als beschermvrouwe van de kunst maar ook als moeder, eigenlijk een beetje van alle Nederlanders.”

  Mix

  De koninklijke avond in Carré bevat een verrassende mix van artiesten, musici en koren. “Met een programma van U zij de Glorie tot Adiós Nonino is Beatrix bedankt! een muzikale ode aan 33 jaar bevlogen koningschap bij de gratie Gods.”

  De presentatie van Beatrix bedankt! is in handen van Jeroen Snel en Mirjam Bouwman. De EO zendt het programma uit op Nederland 2 om 18.30 uur, voorafgaande aan de reguliere uitzending van Blauw Bloed die geheel in het teken staat van de troonswisseling op 30 april.

  18 maart 2013 - 10:03